Въпреки че победи Люксембург като домакин в последния си мач, България завърши безславно мачовете си от евроквалификациите. Нашите показаха изключително слаба игра в защита и в крайна сметка победиха само с 25 точки разлика Люксембург – 120:95. Интересното е, че това е може би първия мач в историята на съперника, в който той бележи толкова точки

С този резултат нашите най-вероятно ще останат четвърти в групата с актив от 4 победи и 4 загуби. Отборът ни почива в последния кръг, а надежда за класиране на Европейското в Словения няма.

Мачът с Люксембург се обърка още през първата част. България вкара 18 точки в първите 4 минути и поведе с 18:7. След това нападението ни се разконцентрира, а защитата продължи да допуска елементарни грешки. Така в края на частта резултатът бе 30:21 за България.

През втората част картинката стана още по-тъжна. Вместо момчетата на Росен Барчовски да увеличат аванса си, те дадоха на съперника да бележи кош след кош. Три минути преди почивката резултатът бе изравнен, независимо, че България се нуждаеше от победа с 50 точки аванс за да запази поне теоретични шансове за класиране на европейското. На почивката дори Люксембург поведе с 56-52.

В третата част нашите успяха да обърнат и натрупаха аванс от 12-14 точки, които се задържаха до края на първия половин час игра - 79-64. В последната четвърт си пролича, че никой в отбора ни не вярва в чудото. Играчите на Росен Барчовски действаха без настроение и въпреки че накрая се оттеглиха с аванс от 25 точки, се видя липсата на желание за игра. Сега за България остана да се надява на чудо в последния кръг от квалификациите в който тимът ни по програма почива.