Седемте клуба, които завършиха сезон 2008/09 в дебютното издание на Националната Баскетболна Лига, са получили по 11 350 лева, обяви комисарят на лигата Стефан Станев пред официалния сайт на родната централа.

Плюс това клубовете са получили и по 5000 лева във формата на телевизионно време. Станев съобщи, че всички отбори, които ще участват в шампионата следващата година вече са се разплатили с Лигата. Става дума за наложени глоби. Лукойл Академик олекна с 28 000 лева за нарушаване на правилото за минимум играно време средно на мач за потенциални национални състезатели заради Чавдар Костов.

"Той е бил в стартовия списък на тима в мачовете, което означава, че е имал възможност да играе, а не както твърдят, че е бил контузен", коментира бившият рефер.

Освен това отборите са внесли и вноските си за членство в НБЛ. Осем отбора ще стартират шампионата, като вместо напусналия ЦСКА и отказалия се след края на сезона Сливен в Лигата влизат шампионът от "А" група Балкан, както и Черноморец (Бургас). Жребият за новия сезон на първенството ще е на 22 юли от 11 часа в сградата на ДАМС.