Не е ясно дали Пини Гершон ще остане начело на националния отбор по баскетбол. Това стана ясно на днешното Общо събрание на федерацията. Президентът Михаил Михов не отрече възможността да потърси друг селекционер. 

”След Европейското първенство не съм се чувал с Пини Гершон и съм си дал срок до края на ноември месец да решим какво ще бъде бъдещето на българския национален отбор за мъже. Но това не е въпрос само на нашето желание. Въпрос е на неговите възможности, на неговото желание. Ще търсим вариант и възможност, ако той се откаже, по-подходящ вариант. Не съм чул лично от Пини Гершон, че се отказва от националния отбор. Нито съм чул лично от Тодор Стойков и другите, които заявиха, че се отказват от националния отбор”, каза Михов.

Той се съгласи с критиката на заместник-председателя на Черно море Симеон Варчев, който нападна Гершон и Тити Папазов и направи критичен разбор на играта на европейското първенство. „Аз бях отново позитивен и позитивно критикувах. Г-н Варчев каза истините, които аз донякъде знаех и донякъде се съмнявах, че съществуват в българския баскетбол, но тази година затвърди моето впечатление. Затова имах основание и силата, и възможността да говоря по този начин”, завърши Михов./БЛИЦ