Нефтохимик 2010 (Бургас) постигна нова победа в женската Национална баскетболна лига, след като се наложи при гостуването си на Рилски спортист (Самоков) с 91:47. Бургазлийки нямат загуба след първите XVI кръга на първенството.

Ашли Гейл бе най-полезна за гостенките и приключи с „дабъл-дабъл” – 21 точки и 16 борби, Тайни Робинсън добави 17 точки, а Анета Митева и Мария Желязкова вкараха съответно по 13 и 10 пункта.

За самоковки само три баскетболистки записаха двуцифрени точкови активи – Кристина Пейчинова с 14, Цветелина Николова с 13 и Ан Фаръл с 12.

Началото на срещата изненада дори и самите баскетболистките на Рилски спортист, след като самоковки стояха по-добре на терена, възползваха се максимално от всяка грешка на съперничките си и поведоха с 24:19.

Момичетата на Петко Маринов затегнаха играта си в защита и нападение и резултатът не закъсня. На почивката Нефтохимик вече водеше с девет точки – 38:29, а през второто полувреме бургазлийки бяха пълни господари на терена и заслужено стигнаха до категоричната победа – 91:47.