Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков връчи награда за изключителен принос към българския спорт на легендарния баскетболист Георги Младенов. Жоро получи приза си малко преди началото на контролата "Левски" - Панатинайкос, която е негов бенефис.

"Много се радваме, че залата е пълна в името на един голям наш спортист - Георги Младенов. Отново спортът ни се събра в тази зала, за да станем съпричастни на играта на един от най-големите отбори в Европа - Панатинайкос", заяви Нейков.

"Както през всичките тези години си доказвал, че можеш, и днес трябва да поведеш отбора на "Левски" за една победа срещу европейския шампион. Дано да поведеш и тези малки момчета по твоя път", се обърна Нейков към Георги Младенов.

"Благодаря на всички, които дойдоха в залата да уважат Георги Mладенов. Искам да изкажа и своята благодарност на Панатинайкос. Сърдечно благодаря на тези 79 души, които дадоха своите средства за семейството на починалия журналист Евлоги Атанасов", се обърна към феновете старши треньорът на "Левски" Константин Папазов.

Както е известно, ВИП места по 100 лева бяха продадени благотворително като средствата ще бъдат предоставени на бременната съпруга на Евлоги Атанасов, който почина преди няколко месеца.