Богаташът Вивек Ранадив, собственик на софтуерна фирма в Силициевата долина, се включи в борбата за запазването на баскетболния тим от НБА Сакраменто Кингс в града.
 
Както е известно, има вариант отборът да бъде преместен в Сиатъл. Ранадив се присъединява към другите богаташи, които инвестират в “кралете” – Марк Мастров и Рон Бъркъл.
 
Включването на Вивек Ранадив идва съвсем навреме за клуба, тъй като в началото на мача комисионерът на НБА Дейвид Стърн обяви, че офертата на финансовата групировка от Сакраменто трябва да бъде увеличена, за да бъде разгледана.
 
Бившата звезда от НБА Кевин Джонсън, който в момента е кмет на Сакраменто, обяви че присъединяването на Вивек Ранадив дава нова надежда за оставането на Кингс в града. Джонсън изигра роля и за привличането на “Бъркъл-Мастров Груп”.
 
Ранадив, президент и изпълнителен директор на “TIBCO Software”, вече притажава част от друг отбор в НБА – Голдън Стейт Уориърс. Той ще продаде акциите си във “войните”, ако Сакраменто Кингс запази сегашното си местоположение.