Баскетболният шампион Лукойл Академик най-вероятно ще остане без американци в близките дни. Тимът от Правец вече освободи Айзък Уелс, същата съдба ще споделят сънародниците му Уокър Ръсел и Ърнест Браун. Двамата бойкотирали тренировката на Лукойл на 29 декември заради спрени заплати.  Наказателната мярка последва загубата от Рилски спортист в първенството. По препоръка на мениджърите си Ръсел и Браун отказали да тренират.

"Наистина е имало проблем. Тогава аз бях в чужбина. Засега те тренират нормално. Няма нищо сигурно в момента. Не може да освобождаваме играчи, преди да сме им намерили заместници", заяви за "7 дни спорт" спортният директор на Лукойл Сашо Везенков.

Причината за изгонването на Уелс обаче не е в спирането на парите. Тежкото крило не бил съгласен с казармения ред, въведен от новия треньор на Лукойл Йовица Арсич. 24-годишният Уелс демонстративно марширувал в ресторанта в Правец и викал I am soldier! I am soldier! (б.а. - Аз съм войник! Аз съм войник!).

Ръководството на Лукойл използвало повода и посочило вратата на Уелс. Тимът няма да има проблеми на този пост, защото на същата позиция играе завърналият се в България Перо Антич./БЛИЦ