Интересно заседание на федерацията по баскетбол се задава днес (14:00 часа). Освен чакания с трепет избор на нов национален селекционер, който БЛИЦ написа, че на 90% ще е израелецът Шарон Друкер, господата управляващи имат още няколко задачи.

Една от тях е определяне на формата на турнира за Купата на България при жените. Той не е ясен, което е тотална идиотщина. Едва ли има на друго място турнир в света, който месец и нещо преди старта му да не е ясно как ще се проведе. Няколко клуба обаче алармираха пред БЛИЦ какво се умува и обсъжда преди днешното заседание на Управителния съвет.

На този етап водещите отбори в първенството са пет - лидерът Хасково 2012, Монтана, Дунав 8806, Нефтохимик 2010 и Берое. Останалите три тима в класирането няма да се включат в надпреварата. Нечетният брой на участващите тимове поставя под сериозни дилеми ръководителите. Всяка година Купата се е провеждала във формат Топ 4, тази година обаче претендентите за участие са пет, т.е. един трябва да отпадне. Най-логично е това да е петият в класирането. На този етап това е Берое. В Стара Загора обаче имат сериозни амбиции, подплатени с добри финанси. И май такъв вариант не ги удовлетворява.

Обсъжда се вариант за плейоф между четвъртия и петия, който да определи участника в Топ 4. Само че така опасността някой от Дунав, Нефтохимик и Берое да пропусне турнира е сериозна. А с това ще настанат доста сътресения във въпросните клубове. След многото въртележки се обсъжда и такава - турнирът да е от пет отбора, като всеки ще играе срещу другия в рамките на пет дни. Лидерите в първенството Хасково 2012 и вторият в класирането Монтана са твърдо против подобен формат. Дори се чува, че от Монтана са готови да не участват при такъв регламент.

Очакваме с трепет днешното решение на Управителния съвет. Кой кого и какви решения...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ