Центърът Джон Флорвиъс, който до момента играеше за столичния Левски, вече е състезател на Рилски спортист, съобщиха от баскетболния клуб от Самоков. Само преди ден и другият американец в състава на "сините" Алън Арнет също премина в Рилецо.

С привличането на Джон Флорвиъс отборът от Самоков намира частично решение на проблемите, които изпитваше под коша, уточняват от клуба.

Американецът пристигна в Левски през септември 2022 година. С Флорвиъс в състава "сините" спечелиха Купата и Суперкупата на България.

Джон Флорвиъс е роден във Форт Майърс и е висок 2011 сантиметра. До момента в професионалната си кариера е играл за румънския Тимишоара, германския Вюрцбург, грузинския Кактус Тбилиси, гръцкия Коройвос, словашкия Списшки Ритиери, словенския Хелиос Сънс, френския Тарб, испанския Прат Ховентут, португалския Оваренсе, косовския Башкими и източноазиатския Чън Ю. С Призрен печели сребърен медал в турнира за Купата на Косово.

От началото на сезон 2023/2024 в Националната баскетболна лига за мъже Джон Флорвиъвс записва средни показатели от 15,1 точки, 8,6 борби за 12 мача.