Скоро след като разбраха, че Маркъс Хол е подписал с отбор в Италия, от ръководството на Левски обявиха и първото ново попълнение за новия сезон. Това е плеймейкърът Джейсън Смит, който идва от португалското първенство.

Джейсън е роден на 13 септември 1983 година. Въпреки, че играе на позиция 1 той притежава отлични реализаторски качества, както и разбира се усет към асистенциите. През миналия сезон той игра за отбора на КАБ Мадейра в Португалия. Смит бе лидер на тима, който завърши на второ място редовния сезон и бе отсранен на полуфиналите в плейофите. Той стана топ реализатор на първенството с 21.8 точки средно на мач, а освен това завърши и на първо място по откраднати топки със средно 2.8 на мач. Смит записа и по 4.1 асистенции и 2.3 борби в 25 двубоя.

Така Джейсън Смит става първото ново попълнение на Левски за новия сезон. На пресконференцията проведена вчера старши треньорът на "сините" Тити Папазов обяви, че ще се стреми да привлече поне трима чужденци, така че в скоро време се очакват още новини от лагера на Левски. /БЛИЦ