Баскетболните ни национали допуснаха второ поражение на приятелския турнир в чешкия град Пардубице. Съставът Росен Барчовски отстъпи на Хърватия с 68:98 (20:20, 12:23, 22:27, 14:28) след като преди ден загуби от домакините от Чехия.

България се подготвя за домакинствата на Кипър на 25 август и на Румъния на 28 август преди да замине за Грузия, където предстоят срещите от груповата фаза на Евробаскет 2022.

В Пардубице двата състава изиграха равностойна първа част и след 10 минути резултатът бе 20:20. Хърватите направиха по-добра втора четвърт, в която взеха аванс от 11 точки и до почивката дръпнаха с 43:32. Съперникът увеличи аванса си до 21 точки, а преди последната част водеше със 70:54. До края най-голямата разлика достигна 35 точки.

Натурализираният американец Дейвид Кравиш и Венцислав Петков отбелязаха по 11 точки за България. Чавдар Костов реализира 9 точки, а Иван Алипиев завърши с 8 точки и 11 борби. Отново извън групата остана Павлин Иванов. 

За Чехия не пътуваха двама от водещите състезатели - Александър Везенков и гардът Дий Бост.

Карло Маткович беше най-полезен за Хърватия с 16 точки и 6 борби. 

Подобно на България, тимът на Хърватия не успя да се класира за втория етап на квалификациите за световния шампионат догодина и в края на август ще играе в предварителната фаза на пресявките на Евробаскет 2025. Националният отбор на Хърватия попадна в група "Е" заедно с Полша, Швейцария и Австрия.

На Европейското хърватите са в група "С" в компанията на Гърция, Италия, Естония, Украйна и Великобритания.