Изпълнителният директор Сашо Везенков застава начело на Лукойл Академик до края на сезона, обявиха от клуба. След уволнението на Марин Докузовски “студентите” бяха поети от Мирослав Ралчев, който обаче изкара само един мач начело на отбора. Сега на неговото място застава един от босовете на шампионите.

Ето какво гласи съобщението на сайта на баскетболните шампиони:

Лукойл Академик избра свой да изведе отбора до успешен края на сезона и в турнира за купата, и в Националната баскетболна лига. Предвид краткото оставащо време, в клуба се стигна до решение, че търсенето на заместник на Марин Докузовски отвън, не е необходимо. Лукойл разполага с достатъчно подготвени, доказали се във времето собствени кадри, на които да гласува доверие.

Начело на мъжкия тим на Лукойл Академик до края на сезон 2012/2013 застава Сашо Везенков. Решението бе взето на заседание на клуба на 22 януари. Везенков ще изпълнява задълженията и на изпълнителен директор, и на наставник на студентите до края на лятото като в екипа му остават помощниците Мирослав Ралчев, Иван Коцев и Георги Давидов.

На капитана Тодор Стойков също ще бъде предложено да влезе в ръководния екип на Лукойл Академик.