Таня Гатева бе избрана за селекционер на женския национален отбор на заседание на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол. Пред basketball.bg тя сподели и какви цели си поставя начело на представителния ни тим.

„За мен винаги е било чест, гордост и голяма отговорност да водя национален отбор. Целта ми е да изградим с времето боеспособен и конкурентен отбор на водещите баскетболни нации, който да играе бърз и агресивен баскетбол“, сподели Гатева.

„Знам, че се захващам с много трудна задача, в много труден момент за женския баскетбол, но вярвам на момичетата. Смятам, че има химия между нас и с много труд и постоянство, дай Боже, един ден да атакуваме класиране на Европейско първенство“, добави националният селекционер.

Таня Гатева ще дебютира начело на България през ноември, когато започват квалификациите за Евробаскет 2025. България е в група със Словения, Финландия и Унгария.

„В която и група да сме, за нас слаб съперник няма. По-важното е да окомплектоваме нашия тим и с всеки цикъл и с всеки цикъл да се доближаваме до другите отбори и да надграждаме“, завърши Гатева.