Най-добрият ни баскетболист в момента Александър Везенков и Барселона попаднаха в изключително любопитна ситуация в Евролигата. Каталунците загубиха от Лаборал Куча последния си мач и имат 6 победи и 6 загуби. С такъв актив са обаче общо пет отбора в групата два кръга преди края. Това са Олимпиакос, Химки, Барселона, Реал (Мадрид) и Брозе Баскетс.

За плейофите вече се класира ЦСКА (Москва), изглежда Лаборал Куча е вторият сигурен отбор (с баланс 8 победи/4 загуби до момента). Петте отбора с еднаквите показатели ще се борят за останалите две места, които дават право на участие в плейофите.

Барселона и Везенков държат всичко в ръцете си. Тимът приема директен противник за едно от местата за плейофите - Брозе Баскетс, в предпоследния кръг, а в последния гостува на Жалгирис, който няма никакъв шанс да продължи напред. Добрата новина за каталунците е, че ако се стигне до крайно класиране, в което са с еднакъв баланс с Химки, Олимпиакос и Реал (Мадрид), ще бъдат по-напред заради предимство в точковата разлика. И срещу трите отбора Барса има по-добри показатели.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Програмата на петте отбора до края:

Химки - Олимпиакос
Барселона - Брозе Баскетс
Лаборал Куча - Реал Мадрид

Жалгирис - Барселона
Брозе Баскетс - Лаборал Куча
Реал Мадрид - Химки
Олимпиакос - ЦСКА Москва

КЛАСИРАНЕ ДО МОМЕНТА
1.ЦСКА (МОСКВА) - 8 победи, 4 загуби
2.Лаборал Куча - 8 победи, 4 загуби
3.Олимпиакос - 6 победи, 6 зауби
4.Химки - 6 победи, 6 загуби

5.Барселона - 6 победи, 6 загуби
6.Реал Мадрид - 6 победи, 6 загуби
7.Брозе Баскетс - 6 победи, 6 загуби
8.Жалгирис – 2 победа, 10 загуби