Маями Хийт победи Денвър Нъгетс със 111:108 като гост и изравни на 1:1 резултата във финалите за титлата в НБА. „Горещите“ наваксаха пасив от осем точки в началото на последната четвърт, за да стигнат до успеха, с който спряха серията на „златните буци“ от девет поредни домакински победи от началото на плейофите.

Гейб Винсънт отбеляза 23 точки и направи 3 асистенции за триумфа на Маями. Джими Бътлър и Бам Адебайо допринесоха с по 21 точки за успеха. И двамата бяха близо до дабъл-дабъл, тъй като Бътлър завърши с 9 асистенции, а Адебайо с 9 борби.

Звездата на Денвър Никола Йокич реализира 41 точки, улови 11 борби и направи 4 асистенции. Сърбинът вкара последните 6 точки в третата част, за да донесе преднина от 83:75 за Денвър, който имаше аванс от 15 точки през първото полувреме. Джамал Мъри завърши с 18 точки и 10 асистенции.

Серията за титлата в НБА се мести в Маями, където предстои да се изиграят два мача. Първият от тях ще се проведе на 8 юни (четвъртък) от 3:30 часа рано сутринта българско време. Играе се до четири победи в седем срещи.