Президентът на Националната баскетболна лига и "Левски" Константин Папазов ще пропусне заседанието на Управителния съвет на федерацията, научи БЛИЦ. То е насрочено за 8 декември (вторник) от 14:00 часа в конферентната зала в зала "Триадица". Последният път, когато шефът на "Левски" не присъства на УС на федерацията, бе уволнен Георги Младенов.

Папазов няма да може да присъства на дискусията относно следващия национален треньор. Една от точките в дневния ред е именно предложения и евентуално взимане на решения по този въпрос. БЛИЦ научи, че няма шанс утре (8 декември) да бъде избран нов национален треньор. Припомняме, че такъв нямаме вече 10 месеца.

Едно от спряганите имена за наследник на Георги Младенов е Шарон Друкер. Специалистът води в момента израелския Макаби (Ришон), който игра преди няколко дни с Лукойл Академик в евротурнирите. Другите варианти са Тони Дечев и Любомир Минчев.

Федерацията отново е разделена на подкрепящи израелеца или друго авторитетно име от чужбина (имаше предложение за Панайотис Янакис) и такива, които предлагат българския тандем Дечев/Минчев.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Ето и дневният ред на заседанието:
1.Утвърждаване на работните документи и избор на Председател на редовното отчетно общо събрание на БФ Баскетбол, което ще се проведе на 14.12.2015 г.

2.Представяне на информация от президента на БФ Баскетбол  относно вариантите за позицията „Старши треньор на Национален отбор – мъже“ и евентуално взимане на решения по този въпрос.

3.Приемане на нови клубове за редовни членове на БФ Баскетбол;

4.Разни