Очакваното се случи - турнирът за Купата на България по баскетбол при мъжете ще се състои в Плевен в зала "Балканстрой". Всъщност, това не е новина, още вчера БЛИЦ разкри, че федерацията вече е решила да даде надпреварата на плевенчани и да отреже другия кандидат - Балкан Ботевград. Дали е вярно, че има нечия чужда намеса (по-скоро финансова), за да може Спартак (Плевен) да организира Купата, няма как да бъде доказано, но още веднъж бе взето любопитно решение.

Решение, което в никой случай не е в полза на баскетбола, тъй като е ясно, че Спартак в момента е далеч от останалите клубове - както като класа, така и като финансови възможности. Очаква се тимът да отпадне още на 1/4-финалите, което означава, че залата ще остане пуста в следващите мачове. Освен ако не пътуват фенове на други отбори - такива се очаква най-вече от Ботевград, ако тимът стигне по-предна фаза.

Турнирът за Купата ще се състои от 19 до 22 февруари във формат финална осмица. На 16 февруари ще се състои жребият. Той ще бъде дирижиран за четвъртфиналите, което значи, че първите четири тима в класирането на полусезона в НБЛ няма да могат да се срещнат помежду си. След това за полуфиналите жребият няма да бъде дирижиран.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ