Българска федерация по баскетбол прекрати окончателно първенството на Национална баскетболна лига за сезон 2019/20 г. Решението беше взето по време на днешното  дистанционно заседание на Управителния съвет на организацията.

В срещата взеха участие всички 10 члена на управата на федерацията. Прекратяването на шампионата на НБЛ беше взето с 9 гласа „За“ и един “Въздържал се”. Единодушно беше решено да не бъде определено крайно класиране, шампион, медалисти и изпадащ на НБЛ за сезон 2019/20 г. Членовете на Управителния съвет утвърдиха с 6 на 4 гласа ранглиста за участие в европейските клубни турнири, която съответства на крайното класиране в НБЛ за сезон 2018/19 г.

Winbet - победата е емоция! (18+)

С 6 гласа „За“, един „въздържал се и трима против Управителният съвет взе решение да се търси вариант за продължаване на държавните първенство „А“ група – мъже и жени за сезон 2019/20 г.

Беше взето единодушно решение държавните първенства за подрастващи за сезон 2019/20 г. да бъдат завършени преди следващия сезон, ако епидемиологичната обстановка в страната го позволява.