Суперзвездата на Кливланд Кавалиърс Леброн Джеймс, който е свободен агент от 1 юли, взе решение да се присъедини от следващия сезон към Маями Хийт. Краля оповести това в специално изявление тази нощ, излъчено пряко по ESPN. По този начин най-полезният играч в НБА за последните два сезона оформя бомбастично трио заедно със своите приятели Дуейн Уейд и Крис Бош. Ден по-рано двамата приеха офертата на "горещите", превръщайки автоматично тима от Флорида в претендент за титлата в НБА. Маями е шампион от 2006 година, а едно от най-големите предимства за клуба се считаше запазването в него на лидера Дуейн Уейд.

"Не мога да кажа, че съм го планирал, защото ако трябва да бъда честен, никога не съм и предполагал, че може да се случи. Най-важното нещо за мен е да печеля", сподели Джеймс, който подчерта, че независимо от трансфера Акрън ще си остане негов дом за цял живот. Така Леброн намекна за разочарованието, което са изпитали феновете на Кливланд, които боготворяха суперзвездата и очакваха чрез него тимът да стигне някой ден до шампионската титла в НБА. "Със сигурност хората изпитват смесени чувства, но Акрън ще си остане мой дом за цял живот", допълни Краля.

Джеймс имаше оферти от своя досегашен клуб Кливланд Кавалиърс, Чикаго Булс, Ню Йорк Никс, Ню Джърси Нетс и Лос Анджелис Клипърс. Предполага се обаче, че за окончателния избор на баскетболиста е повлияло и увеличаването на тавана на заплатите, който за следващия сезон е 58, 044 милиона долара. Леброн преминава в Маями след разочароващ сезон с Кливланд Кавалиърс, след като соченият за фаворит за титлата отбор на "кавалерите" бе отстранен на полуфиналите на Източната конференция от Бостън Селтикс в 6 мача.

През последния шампионат Леброн правеше средно по 29,1 точки, 9,3 борби и 7,6 асистенции средно на мач. Джеймс спечели в две последователни години приза за най-полезен играч в НБА (2009, 2010). Дотук обаче в кариерата си при професионалистите играчът има единствено един финал в Лигата. През 2007 година Кливланд загуби директния сблъсък за трофея "Лари О`Брайън" в 4 мача от Сан Антонио Спърс./БЛИЦ