ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Официалният сайт на НБА официално обяви програмата за сезон 20223/24. За първи път от 38 години най-силното баскетболно първенство в света ще започне с българско участие. Александър Везенков през това лято премина от Олимпиакос в Сакраменто Кингс. Така той става вторият българин в НБА след Георги Глушков, който носи екипа на Финикс Сънс в периода 1985-86.

От обявената програма става ясно, че „кралете“ и Везенков стартират новия сезон на 26 октомври като гост на Юта Джаз. Двубоят ще започне в 4:00 часа рано сутринта българско време. Не е предвидено излъчването му по телевизията, а само в мрежата на НБА. 

Следват две домакинства в Сакраменто срещу калифорнийски отбори. На 28 октомври срещу Голдън Стейт Уориърс, където играе Стеф Къри, а два дни по-късно е двубоят срещу Лос Анджелис Лейкърс с голямата звезда Леброн Джеймс в състава. Двубоят между Сакраменто Кингс и Голдън Стейт Уориърс е предвиден за телевизионно излъчване.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

„Езерняците“ и „воините“ ще участват в двата откриващи мача на сезона. На 25 октомври Лейкърс гостува на шампиона Денвър Нъгетс, а Голдън Стейт приема Финикс Сънс.

Редовният сезон в НБА ще приключи на 14 април 2024 г. В периода 16-19 април ще се проведат баражите за място в плейофите, които пък ще стартират на 20 април. Първият мач от финалната серия за титлата е предвиден за 6 юни 2024 г.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!