Съблекалнята на Макаби Тел Авив бе обрана на полувремето на приятелския мач с Лос Анжелис Клипърс, съобщават световните агенции. Баскетболистите на Пини Гершон са останали без всичките си пари и ценни вещи, които били в шкафчетата им в „Стейпълс Сентър”.
 Самият двубой завърши 108:96 за домакините от Клипърс, но изумлението на израелския лагер било огромно, когато на почивката играчите се прибрали в съблекалнята и видели пълния хаос вътре. В момента се води разследване, затова от ЛА Клипърс към момента отказват коментар по случая.

 Полицията съобщава, че откраднатите вещи и пари възлизат на 22 хиляди долара, 15 хиляди от тях в кеш, другото в бижута и часовници. Властите обаче твърдят, че са били извикани чак след мача и не са успели да вземат показания от играчите.
 Като цяло турнето на Макаби отвъд Океана бе изпълнено с негативни емоции. Наставникът на тима, и селекционер на България, Пини Гершон бе изгонен по време на първата среща с Ню Йорк Никс, а по време на визитата на тима в САЩ един от бившите мениджъри на клуба се самоуби в Израел.