Цървена звезда стана шампион на Сърбия по баскетбол, след като получи служебна победа с 20:0 над Партизан във втория мач от финалния плейоф.

Срещата беше прекъсната три минути преди края на третата част при резултат 57:45 в полза на „черно-белите“. Тогава „звездашите“ и съдиите напуснаха терена и се прибраха в съблекалните. Повод за това бяха феновете на Партизан, започнали изключително обидни скандирани срещу съпругата на президента на съперника Небойша Чович. След това към терена полетяха различни предмети.

След това залата беше изпразнена, а играчите на Цървена звезда и реферите се върнаха на терена. Баскетболистите на „гробарите“ не се появиха. Те заявиха, че няма да играят пред празни трибуни. Медиите в западната ни съседка обявиха, че случилото се е невиждан в страната скандал.

Впоследствие президентът на Баскетболната лига на Сърбия Александър Груин обяви, че Цървена звезда получава служебна победа с 20:0. Решението се базира на доклада на делегата на дербито. По този начин „червено-белите“ спечелиха финалната серия с 2:0, след като в първия мач записаха успех с 89:88. Играе се до две победи в три срещи.