Олимпиакос записа втора победа в Евролигата. В “Медиоланум Форум” отборът на Янис Сфайропулос се справи с Армани Милано със 71:66 като гост в мач от група "Б". Гръцкият шампион е с баланс от 2-1, докато италианците имат в актива си 1 успех и 2 поражения, пише BBall.bg.

Патрик Йънг завърши с 18 точки и 4 борби за Олимпиакос. Йоргос Принтезис се отчете с 16 и 6 борби. Василис Спанулис добави 14 и 4 асистенции. Алесандро Джентиле бе над всички за Армани Милано с 24 точки и 7 асистенции. Крунослав Симон остана с 11 и 4 борби.

Джентиле се развихри още в началото и заедно с Милан Мачван и Оливър Лафайет изведе Армани Милано напред с 23:20 в края на първата част. През втория период Мат Лойески напомни за себе си и обърна нещата в полза на Олимпиакос за 39:37 след 20 минути игра. След паузата гостите държаха инициативата, но тройка на Симон върна Армани Милано в играта за 62:64. През последната четвърт Йънг, Принтезис и Спанулис сложиха точка на спора със серия от 10-0, която донесе победата на Олимпиакос със 71:66.

На 5 ноември Армани Милано приема Цедевита, а Олимпиакос ще излезе срещу Лимож.

СТАТИСТИКА ОТ АРМАНИ МИЛАНО – ОЛИМПИАКОС