Олимпиакос победи ЦСКА (Москва) с 62:61 в изключително драматичен финал в Истанбул (Турция) и спечели Евролигата – най-престижния баскетболен турнир.

Гърците изоставаха на моменти с 19 точки, а започнаха последната четвърта част с 13 пункта пасив, но се върнаха в мача и в крайна сметка спечелиха. Така за втора поредна година трофеят отива в Атина, след като миналата кръвният враг на "червените" - Панатинайкос взе трофея. Титлата за Олимпиакос е първа след 1997 година, когато тимът надигра Барселона със 73:58 и когато случайно или не треньор на тима отново бе легендата Душан Ивкович.

Първата част бе много слабо резултатна. В нея двата отбора си вкараха едва 17 точки и тя завърши 10:7 за ЦСКА. Руснаците се разиграха през втората част, а с три поредни тройки на Милош Теодосич тимът направи добра серия, с която преднината стана двуцифрена. След това тя бе такава за дълго време, но пък гърците направиха серия от 14:0 в края на третата и началото на четвъртата част и се върнаха в мача, намалявайки преднината на „армейците” на 5 точки 7 минути и 24 секунди преди края. Мачът стана изключително равностоен, а 0,7 секунди преди финалната сирена Принтезис отбеляза и донесе титлата за Олимпиакос.

Костас Папаниколау бе най-резултатен за победителите с 18 точки, а Василис Спанулис добави 15. За руснаците с 15 точки, но и поредна серия грешки се отчете Милош Теодосич, а Андрей Кириленко приключи с „дабъл-дабъл” - 12 точки и 10 борби.