Олимпиакос ще гони втората си титла от Евролигата срещу Барселона на финала на турнира, след като на полуфинала се наложи с 83:80 над Партизан след продължение.

Гръцкият тим имаше шанс да се добере до допълнителната част, след като в последната секунда на редовното време Джош Чилдрес овладя борба в нападение и заби в коша на сърбите.

В продължението Чилдрес, Линас Клейза, Йоанис Бурусис и Милош Теодосич вкараха по четири точки за успеха на Олимпиакос. Това бе първият от 2004 г. насам полуфинал в Евролигата разрешен след продължение.

Клейза бе най-добрият в мача за тима на Панайотис Янакис, като се отчете с 19 точки и 11 борби. Чилдрес и Теодосич добавиха по 17. Софоклис Скорцанитис, известен като Бейби Шак, се отчете с 11 точки, а Теодорос Папалукас добани 10 точки и 5 асистенции.

С този успех Олимпиакос се доближи до възможността да спечели първата си купа в най-престижния европейски баскетболен турнир от 1997 г. насам. Преди година гръцкият тим отпадна на полуфиналите. Партизан от своя страна участваше на Файнъл Фоур на турнира за първи път от 12 години./БЛИЦ