Сръбската баскетболна легенда Саша Джорджевич е вариант да поеме Барселона с Александър Везенков, предава "Ел Мундо Депортиво". Както е известно, каталунците останаха без наставник след раздялата с Шави Паскуал. В последните няколко дни доста имена се свързват с Барса, но някои от тях отпаднаха като Шарунас Ясикевичус. В играта изглежда остават Светислав Пешич, Еторе Месина, Сито Алонсо и Фотис Кацикарис.

Саша Джорджевич в момента е начело на националния отбор на Сърбия. Това може да се окаже пречка, тъй като в Испания треньор няма право да води и клубен, и национален отбор. Някои клубове обаче намериха "вратички", като един от тях е именно Кацикарис, който е начело на Мурсия и води Гърция.

"Ел Мундо" предава, че съвсем по-големият проблем може да се окаже напускането на Саша Джорджевич преди години от Барселона в посока Реал (Мадрид). Роденият през 1967 година Джорджевич е три пъти европейски шампион с родината си (1991, 1995, 1997), световен шампион от 1998 година, олимпийски вицешампион от Атланта`96.