Екипът на Георги Младенов в националния отбор по баскетбол остана в намален състав. Сайтът bball.bg разкрива, че по решение на селекционера скаутът Венелин Беров е освободен. На негово място няма да бъде привлечен друг, а занапред разузнаването на съперниците ще бъде задача на помощник-треньора Николай Господинов.

Плевенчанинът Венелин Беров е бил уведомен лично от Георги Младенов на среща с отбора още в сряда вечерта в Самоков, ден след завръщането на националите от турнира в Австрия. Решението е взето в името на запазването на добрия климат в лагера на "лъвовете", които повече от всякога се нуждаят от спокойствие, доверие и търпение предвид наближаващата евроквалификация.

"Който работи в екип с мен трябва да ми вярва, защото нашата кауза и нашата цел е една и тя е на всички нас, заедно. За да успеем, трябва да пазим заедно гърбовете си, да се уважаваме и да си бъдем опора. Каквото се случва в нашия отбор, си остава в нашия отбор", сподели Младенов, който парира всякакви опити за коментар по темата с освободения от него младок Беров.

Днес от 20:30 часа е първата контрола на България на родна земя преди европейските квалификации. Нашите играят срещу Дания в "Арена Самоков"./БЛИЦ