Отборите на Деян и Калоян Иванови - Лиетувос Ритас и БК Донецк - претърпяха загуби в мачовете си от ВТБ Лигата. Туров Жгорелец победи тима на Калоян в Полша с 83:81 след продължение. Нашият национал получи почивка от треньора си за гостуването.

Редовното време завърши 72:72, остана равен - 81:81 минута преди края, но Дейвид Джаксън реализира победния кош за Туров малко преди сирената. Дамян Кулиг с 16 точки вкара най-много за победителите, а Д`Ор Фишер се отчете с 10 за Донецк. Това беше девето поражение от началото на сезона за тима, където играе нашият Калоян.

Литовският гранд Лиетувос падна като гост на Химки в Русия с 69:80. Деян Иванов игра 28 минути и завърши с най-много борби - седем, плюс осем точки и две откраднати топки. Леон Радошевич бе най-резултатен за Ритас с 15 точки. За Химки Зоран Планинич наниза 20. След като изиграха по седем мача дотук  Донецк и Лиетувос Ритас са съответно шести и седми в група “А” на ВТБ Лигата, с по три победи и четири поражения. Първите два отбора в двете групи отиват директно на четвъртфинал, а тези от трето до шесто място играят осминафинал.