Пънар Каршияка и Апоел Мигдал (Йерусалим) спечелиха мачовете си от 7 кръг на груповата фаза на Еврокъп и по този начин отдалечиха Лукойл Академик от възможността за прогрес в следващата фаза. Българският шампион във вторник отстъпи на Химки с 55:83 в мач от Група “Е”, а руският тим си гарантира участие в Топ 32.
 
Пънар Каршияка се доближи до участие в следващата фаза след домакински успех с 91:87 над Асесофт (Плоещ). Тимът от Измир за малко да пропилее аванс от 13 точки в последната четвърт, но удържа победата. Боби Диксън завърши с 28 точки, а Естебан Батиста добави 15 точки и 9 борби. Джералд Лий вкара 24 точки за Асесофт, а Роули Маршал се отличи с 16 точки.
 
Апоел Мигдал също записа важна победа по пътя си към участие в Топ 32. Отборът от Йерусалим се наложи с 85:71 над Игокеа (Александровац) и взе аванс в директните мачове с босненския тим. Роналд Дюпри завърши с 22 точки за Апоел, Артьом Парахуски завърши с дабъл дабъл – 13 точки и 12 борби. Бранко Джорович се отличи с 15 точки за Игокеа, а Серджо Джипсън наниза 13.