Съставът на Овергаз до 14 години спечели първото издание на Купата на България за тази възраст. Столичани надиграха на финала Черно море след две продължения в зала “Балкан” в Ботевград – 86:77, съобщава сайтът botevgrad.com.
 

"Оранжевите" от София контролираха мача почти през цялото редовно време, с изключение на първата четвъртина, която Черно море взе с 12:11. След това момчетата от столицата дълго време поддържаха аванс, който на моменти достигаше до 10 точки. С много хъс обаче в последните пет минути на последната част варненци успяха да го стопят и редовното време завърши при резултат 63:63.


Те поведоха и в първото петминутно продължение, но не съумяха да задържат аванса си и се стигна до нови допълнителни 5 минути при 73:73.


В тях момчетата на Овергаз отбелязаха 13 точки срещу само 4 на своите съперници и заслужено спечелиха трофея.


Деян Карамфилов не само бе най-добър във финала, но и стана топреализатор за своя тим с 21 точки. Той получи и индивидуалната награда за най-полезен състезател във финалния турнир, стана и най-добър реализатор. Приза за най-добър борец под двата коша спечели Николай Стоянов от Черно море.

Треньор на Овергаз е ботевградчанката Виктория Маринова - баскетболистка от последния женски тим на "Балкан" от края на 80-те години.


Крайното подреждане в първото издание на турнира за Купата на България при 14-годишните:

 

1.Овергаз, 2.Черно море, 3.Балкан, 4.Лукойл Академик./БЛИЦ