Една от големите звезди на НБА Стеф Къри влезе в историята на шампионата, след като постави нов рекорд за най-много вкарани тройки. Това стана при победата на Голдън Стейт Уориърс със 105:96 над Ню Йорк Никс като гост.

Къри вкара общо пет тройки и завърши мача с 22 точки, 3 борби и 3 асистенции. Той вече има на сметката си 2977 тройки в рамките на редовен сезон от НБА. 33-годишният баскетболист на „воините“ подобри предишния рекорд на Рей Алън. Двукратният шампион с Бостън Селтикс и Маями Хийт има 2973 тройки. На трета позиция е легендата на Индиана Пейсърс Реджи Милър с 2560.

Къри стигна до рекордния брой тройки за 789 мача през кариерата си в НБА, докато на Алън бяха нужни 1300 срещи. Самият Рей Алън беше сред зрителите на мача в „Медисън Скуеър Гардън“ и лично поздрави Стеф Къри. Двамата получиха възпоменателни фланелки от ръководството на Лигата. Любопитното е, че през 2011 г. Реджи Милър също присъства на мача, в който Рей Алън подобри рекорда му по вкарани тройки.

На Стеф Къри бяха нужни 7:28 минути от мача срещу Никс, за да подобри рекорда на Рей Алън. Тогава той вкара втората си тройка в мача, с която общият му брой стана 2974. В този момент мачът беше прекъснат, Къри отиде да поздрави своите съотборници, треньора си Стив Кър, баща си Дел Къри, както и самия Рей Алън.