Гардът на Милуоки Бъкс Деймиън Лилард вкара 39 точки, от които 11 тройки, за да подпечата победата на селекцията на Източната конференция над Западната с 211:186 в Мача на звездите на НБА в Индианаполис. 33-годишният Лилард, който ден по-рано спечели състезанието по стрелба от тройката, беше избран и за Играч на мача.

Тимът на Изтока постави и рекорд по отбелязани точки от един отбор в Мача на звездите. До момента първото място се заемаше от състава на Западната конференция, който през 2016 г. вкарва 196 точки, воден от покойния Коби Брайънт.

Победителите вкараха рекордни 42 тройки и спечелиха всеки от четирите периода, минавайки границата от 50 точки във всяка четвърт. Мачът затвърди и тенденцията отборите да не играят в защита, което в последно време предизвиква и доста критики.

Центърът на Бостън Ceлтикс Джейлън Браун добави 36 точки за успеха на Източната конференция. Гардът на Индиана Пейсърс Таризи Халибъртън приключи с 32 точки. Карл Антъни Таунс беше №1 за Западната конференция с 50 точки. Шай Гилджъс-Алекзандър от Оклахома Сити Тъндър вкара 31.