Панатинайкос постигна триумф като гост в гръцкото дерби срещу Олимпиакос в Евролигата. "Детелините" се наложиха с 70:62 (16:17, 19:13, 14:17, 21:15). 

Благодарение на успеха ПАО вече е с баланс 3-3 и заема девета позиция, докато Олимпиакос вече е с баланс 4-2 и дели шеста позиция с Реал (Мадрид), Фенербахче и Макаби Тел Авив.

Отборът от Пирея поведе в резултата, но "зелените" отговориха с 11 поредни точки и взеха ранна преднина. До края на първата част обаче домакините наваксаха изоставането и поведоха с една точка след далечна стрелба за 3 на Вангелис Манцарис.

През втората част началато отново бе силно за баскетболистите в зелено, които поведоха с 25:17 след 9 безответни точки. Последваха далечни стрелби от Олимпиакос и няколко тройки на Йоанис Папапетрум, но въпреки това Панатинайкос се оттегли с аванс от 5 точки на почивката.

През третата част бе доста оспорвана. В нея Олимпиакос изравни и дори поведе с 47:44 минута преди края. Последваха обаче силни минути за "детелините", които си върнаха аванса с точки на Кени Гейбриъл и тройка на Кей Си Ривърс четири секунди преди края. 

Последната част ПАО отново започна силно и увели преднината си на 10 точки. Този път обаче домакините не успяха да се върнат в двубоя.

Янис Стрелниекс бе най-резултатен за Олимпиакос с 18 точки, а такъв за Панатинайкос бе Джеймс Гист, който отбеляза 15 и спечели 6 борби.