Баскетболният Черно море е на прага да се разпадне и дори да не завърши първенството. Пари в тима няма от няколко месеца, играчите имат да взимат по 4-5 заплати. Преди дни Симеон Варчев се оттегли от управлението, като според запознати бе принуден да го направи, за да може спонсори да се съгласят да финансират "моряците". Само че след излизането на Варчев от ръководството паричните потоци така и не се появиха.

Следващият четвъртък (18 февруари) Черно море започва участие в турнира за Купата на България. Първият мач е срещу домакина Балкан (Ботевград). Най-лошите прогнози са, че след надпреварата варненци може да хвърлят кърпата и да се откажат от бъдещо участие в първенството.

Част от баскетболистите един по един напуснаха, а тези, които останаха, също са на ръба да го направят. Шефовете са обещали, че на никого няма да правят спънки да си търси друг отбор до затваряне на трансферния прозорец.

От Порт Варна вече обявиха, че нямат амбиции повече да се занимават с баскетбол. На този етап именно тази компания изглежда единствен вариант за спасението на клуба поне за следващите три месеца.