Треньорът на баскетболния мъжки "Левски" Константин Папазов бе с дамската селекция на "сините" в Бургас, където тимът спечели важен двубой от последния кръг на женската Национална лига - 64:60 срещу Лукойл Нефтохимик. По същото време мъжкият състав загуби изненадващо със 74:89 от Спартак в Плевен.

"Аз бях в Бургас, защото мачът бе от много голямо значение. Не смятам, че отсъствието ми в Плевен е повлияло, защото моят помощник е много добър специалист", коментира Папазов.

"Проблемът е психологически. Харпър и Лодърдейл отсъстваха, Павел Иванов и Чековски пък са контузени. Разчитах, че точно отсъствието им ще мотивира останалите да забравят по-бързо случилото се в понеделник. В четвъртък видях едни съсипани играчи. Драмата беше много голяма, но животът продължава, и това, как ще преодолеем този шок ще ни направи по-силни и по-добри", продължи треньорът на "Левски", който още съжалява за загубения финал за Купата на България от Лукойл Академик.

"Предстои Балканска лига. Изпуснахме една Купа, нямаме право да изпускаме втора. Знания са необходими, но ние няма да измислим баскетбола. Смятам, че играчите не са машини, не са роботи. И няма човек, след такава мъка, която изживяхме, да няма стрес, шок, психологически дисбаланс. Убеден съм, че един добър мач през април с Лукойл ще ни върне. Имаме цел", каза още Папазов. /БЛИЦ