Tреньорът на "Левски" Константин Папазов коментира след победата с 83:72 над Рилски спортист в 7-ия кръг на НБЛ, че е доволен от старанието на баскетболистите си, най-вече в играта в защита, където "сините" приложиха нова стратегия, и тя им донесе успех.

"Имам огромен респект към Росен Барчовски. Всички мачове срещу него, дори Полски Тръмбеш да води, са ми такива. Той винаги може да измисли нещо. Те бяха отбор без напрежение, но ние ги надиграхме категорично, въпреки моментите на спадове. Използвахме защита с капани, успяхме, и сами да се справим, работихме много добре, и даде резултат", отбеляза за успеха Папазов.

"Харпър беше болен, не трябваше да играе нито минута. Може би трябваше да стисна и да не го пускам. Но той беше полезен, хвана много борби. Беше болен, и просто бяхме категорични, че няма да играе, но той пожела да излезе срещу Рилски спортист", обясни Папазов защо звездата му остана на резервната скамейка за началото на мача.

Тити сподели и причината да се провали трансферът на Тодор Гечевски, който уж беше смятан за сигурно ново попълнение на "Левски": "Посредникът между нас и Гечевски му е предложил за шест месеца параметрите, които ние му предлагахме за девет. Нормално е, когато се променят параметрите, да откаже. Ние имахме морален ангажимент. На този етап нямаме нужда от нов играч. Днес игра Агре, Торо ще се върне. Ние ще вземаме играчи, само ако Лукойл прави промени в селекцията си. А те най-вероятно ще направят."

Относно предстоящия мач от Еврокъп на Лукойл, Папазов призова феновете да напълнят залата: "Надявам се залата да се напълни във вторник. Пълната зала е достатъчна помощ да бъде победен Вильорбан. Ако Лукойл влезе в следващата фаза, трябва да се подсили с нови играчи. Аз ще бъда в залата, не съм пропуснал нито един мач на Лукойл. Тези успехи са успехи на България."