Треньорът на "Левски" Константин Папазов изрази съжаление след снощната загуба на "сините" с 80:87 от македонския Куманово 2009, която е първа за тима този сезон в Балканската лига.

"Основната причина за загубата според мен е отсъствието на двама играчи - Николай Върбанов и Павел Иванов. В цялата подготовка и в мачовете нашият отбор играе с много честа ротация на състезателите. За да поддържаме един ритъм и в този мач, без да звучи като оправдание, минутите като 38 на Костов и 35 на Маринович са в повече отколкото изисква този ритъм на игра, който искаме да предлагаме. Знаехме, че тези проблеми в тяхно отсъствие ще възникнат и разчитахме на комфортна преднина в последните 5 минути, за да не бъде фатално. За съжаление на два пъти пропиляваме точкова разлика - 11 в началото на мача и 13 в началото на второто полувреме, с много неудачни влизания на младите играчи, но независимо от това ние трябва да преглъщаме техните грешки, защото без тях няма как да станат нещата", коментира Папазов след поражението.

"Изиграхме много силни първи минути през второто полувреме с класа и контрол на мача, но направихме 3-4 грешки. За тази невероятна атмосфера трябва да поздравим домакините, тъй като това е отборът, който може би има най-добрата публика в турнира. Ако трябва да бъдем обективни, и ако има някаква правда тези хора заслужаваха този успех - първо заради самите хора в залата и второ заради това, че не се предаваха. Те са борбени и добри играчи, които при минус 13 точки не се отказаха", добави наставникът на "Левски".