Баскетболният "Левски" ще открие новия сезон в Балканската лига утре от 18 часа в зала "Универсиада", когато ще се изправи срещу босненския Зрински (Мостар). В неделя пък "сините" започват и в НБЛ с домакинство на Ямбол от 17:30 часа.

"Всички играчи, с които тренираме и работим ще бъдат част от отбора утре за началото на Балканската лига и за неделния мач, който се отложи. Васко Евтимов и Сашо Груев са много отговорни и професионалисти. Чакат предложения от чужбина, но смятам, че техният потенциал е такъв, че да намерят отбори, но докато заминат ще са с нас. Отнасят се много професионално. Тяхното присъствие ни помага и за правилото за двама българи на терена. Тежко ще е, ако заминат, но в нашето първенство без да подценявам съперниците, има и отбори, които отстъпват по потенциал на "Левски". Впечатлен съм от тях двамата и от Данчо Бозов и Жоро Давидов, които тренират с нас. Пожелавам им да си намерят отбор, защото го заслужават", коментира старши треньорът Тити Папазов.

"По обективни причини подготовката ни не беше такава, каквато искахме да бъде. Но сме извлекли максимума. Двата мача, които предстоят, сме ги разглеждали като част от подготовката за мача с Лукойл Академик. Там ни е концентрирана подготовката без да подценяваме и утрешния съперник, както и Ямбол. Подхождаме сериозно. Отборът на Зрински има четири нови имена. Смятам, че потенциалът ни ще е достатъчен и ще имаме добър старт. Балканската лига е една от нашите цели, независимо, че играе отборът на Галил, който е втори в Израел. Турнирът е много по-силен от предишната година. Няма да ни е лесно. Не се предаваме и категорично целта ни е да печелим турнира", продължи Тити.

"За Балканската лига мога да кажа, че много малко хора вярваха, че един такъв проект може да бъде реализиран. Всяка година качва потенциала си и това е добра изходна позиция за покана догодина на отбори от Турция и Гърция. Времето, което е зад нас показа, че за мениджмънта на Балканската лига няма недостижими места. Смятам, че Галил е един от фаворитите за спечелване на турнира. Балканската лига не отстъпва по нищо на Еврочалъндж без финалната четворка", каза още треньорът на "Левски".