19-годишният Любен Пасков, който бе сред най-талантливите баскетболисти на неговата възраст, ще бъде част от Черноморец през този сезон. Синът на баскетболистката ни от близкото минало Поли Паскова и гребецът Павлин Пасков лекуваше през последните две години тежка контузия в рамото.

Първата операция в София се оказа неуспешна. Наложи се втора в клиниката на д-р Йончев и д-р Василев в Щутгарт (Германия), която костваше 8000 евро. Лявото рамо на Любен Пасков бе обездвижено цял месец. После 195-сантиметровото крило мина курс на рехабилитация и започва да се натоварва с фитнес и лека атлетика. Сега отново Любен Пасков се завръща на терена.

"Трябваше да дам шанс на сина си за кариера в спорта. Още не е навършил 20 години и му се играе. А и специалистите казват, че е талантлив. Баскетболът все пак му е в кръвта", разказа пред медиите преди Поли Паскова, която имаше дълга кариера като баскетболистка, отдала се на народната музика.

Баскетболистът тръгва по стъпките на майка си в град Бургас, по-късно се мести в Славия. По-късно в кариерата си Пасков е забелязан от Росен Барчовски и привлечен в мъжката формация на ЦСКА. Стартира сезона много добре и даже извоюва титулярно място при "червените", пише bulgarianbasket. Малко след това Любен Пасков контузва рамото си и не играе баскетбол близо два сезона.

Пасков е роден на 23-февруари 1990 година в Банкя и може да играе еднакво добре на позициите гард и крило. Част от националните формации на България на всички възрасти. Очаква се Любен Пасков да дебютира в събота при гостуването на дублиращите отбори на Черноморец в София на Левски. /БЛИЦ