Досегашният капитан на „Левски 2014“ Павел Иванов говори пред БНТ за трансфера си в аржентинския Баия Бланка, където ще играе под ръководството на брата на Ману Джинобили – Себастиан.

“Надявам се това да е само довиждане, а не сбогуване с „Левски“. Тъжно ми е след цял живот в този отбор, но също така съм и развълнуван, защото това е ново предизвикателство за мен”, каза Иванов.

“Не се страхувам, но има малко притеснение Отиваш на място, където като чужденец ще изискват много от теб. Този трансфер стана много бързо. Във вторник си мислех, че днес ще съм на игрището, но след едно обаждане от моя мениджър трябваше да действаме бързо и се съгласих”, добави баскетболистът.

“Чух се с Александър Янев, който също играе в Аржентина. Потърсих съвет за първенството, за играчите, за организацията. Каза ми добри думи. Това също ми помогна да взема решение. За Баия Бланка знам, че е изграден от млади аржентински момчета, а треньора е селекционер на младежкия национален отбор. Аз ще съм четвърти чужденец в отбора.”

“Пожелавам успех на „Левски“. Момчетата да се стягат здраво. Младите трябва да се възползват от тази възможност”, завърши Павел Иванов.