Националът Павлин Иванов подписа с Лукойл Академик. БЛИЦ първи съобщи, че той е желан от шампионите, както и от Рилски спортист. 22-годишният Павлин Иванов избра да продължи при "студентите". Договорът му е за 2 години, съобщи мениджърът му Драган Янковски в социалната мрежа "Туитър". Импресариото отговаря и за делата на другото попълнение на Лукойл Академик, за което БЛИЦ първи разкри - сърбинът Бранислав Ратковица.

Павлин Иванов бе дългосрочна цел и на миналогодишния шампион "Левски", като през март миналата година националът подписа 3-годишен договор със „сините“ . Така след трансфера му в Лукойл Академик, той ще играе за втори път под ръководството на Тони Дечев, който тогава бе помощник-треньор в "Левски".  Заради финансовата криза с тима обаче, Павлин напусна в края на януари. Така той завърши сезона с Берое, където за 9 мача записа средно по 13.2 точки, 4.1 асистенции и 2.9 борби.  Гардът бе един от основните играчи и на столичани, записвайки 13 срещи в НБЛ и 18 в Адриатическата лига. В тях той се отчете със средни показатели от 10.1 точки, 2.9 асистенции и 2.2 борби на мач.

196-сантиметровият състезател е юноша на Ямбол. Павлин може да играе еднакво добре на позициите гард и крило. Баскетболистът бе неизменно част от националните отбори за подрастващи на България, като изведе тимовете до три промоции в дивизия "А" през годините. Иванов трупа 4 години опит в италианския Бенетон Тревизо от 2008 до 2012 година, а в професионаланта си кариера е бил част от Будучност (Черна гора), Ямбол, "Левски" и Берое. Миналото лято дебютира и в мъжкия национален отбор на България.