Жребият за груповата фаза на Еврокъп отреди Лукойл Академик да срещне черногорския шампион Будучност. Там това лято премина българският младежки национал Павлин Иванов.

"Ще имам възможността за първи път да играя срещу български отбор и се радвам, че това ще се случи именно в такъв силен турнир като Еврокъп. Лукойл Академик е най-добрият български отбор в последните години и мачовете ни срещу тях ще бъдат трудни. Радвам се, че ще бъда в България и ще мога да играя пред родна публика, макар и срещу български отбор. Развълнувам съм от тази възможност и се надявам треньорът да ми даде шанс да се появя в игра", коментира пред bgbasket Павлин Иванов.

"Мисля, че тази година Лукойл направи силен отбор, а бюджетът на клуба със сигурност е по-голям от нашия. Имах някакво вътрешно усещане, че ще се паднем да играем с тях в този турнир. Безспорно Билбао ще бъде фаворитът за първото място в групата. След това оставаме другите три отбора - ние, Лукойл Академик и Шарльороа, които ще се стремим към втората позиция и място напред. Нашите амбиции са поне да минем групата. Със сигурност дори ще се стремим да спечелим първото място, тъй като Будучност винаги иска да бъде първи, но Билбао е силен отбор и това ще бъде трудно", сподели още българският баскетболист.