Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Спортист №1 на България за 2023 г. Александър Везенков може да смени отбора в НБА за втори път през това лято. Това сочат последните информации зад Океана.

И това става в момент, когато се счита, че две са основните посоки за бъдещето на 28-годишния баскетболист – завръща се в Олимпиакос или оставане в Торонто Раптърс, който през миналата седмица придоби състезателните права на крилото след размяна със Сакраменто Кингс.

Според канадския журналист Майкъл Грейндж от „Sportsnet“ Торонто няма намерение да се отказва от Везенков. Алесандро Маджи от „Sportando“ от своя страна потвърждава публикациите от Гърция, че българският национал ще подпише четиригодишен договор с Олимпиакос.

Най-новата гореща новина за Александър Везенков твърди, че той ще бъде част от нова размяна в НБА. В нея ще участват Торонто Раптърс и Бруклин Нетс. Канадският тим иска да вземе Кам Джонсън от „мрежите“, а в замяна ще прати в Ню Йорк Крис Баучър, Очай Агбаджи и Везенков.

От това лято начело на Бруклин Нетс е Жорди Фернандес, който през миналия сезон беше помощник-треньор на Сакраменто Кингс. Испанският специалист има афинитет към европейския баскетбол и често беше пращан от „кралете“ да гледа изявите на Везенков с екипа на Олимпиакос.