Вера Перостийска е най-полезната баскетболистка в изминалия 8-и кръг на женската ни Национална баскетболна лига. Звездата на Берое 07 е на върха в класацията за трети път през сезона. Въпреки загубата на тима си от Нефтохимик, тя изигра страхотен мач и завърши с внушителните 32 точки, 17 борби и 8 асистенции. Така нейният коефициент е цели 50 пункта и тя отново получава званието MVP на кръга.

На второ място е друга състезателка, която редовно попада на челните места в класацията - Ейдриен Джонсън от Дунав 8806. Американката изигра поредния си много силен мач за победа на русенки и записа дабъл дабъл от 31 точки и 10 борби. Нейният коефициент в кръга е 35.

Вероника Джикова от Рилски спортист се нарежда на трето място в класацията за кръга. Младата състезателка регистрира 21 точки, 9 асистенции и 8 борби в срещата на тима си при победата на тима си, а нейната полезност е 33.

Топ 5 се допълва от две баскетболистки, които имат равен коефициент на полезност, пише още bgbasket. Това са Ан Фаръл от Рилски спортист и Катерина Дорогобузова от Нефтохимик 2010. Американката записа дабъл дабъл от 24 точки и 15 борби в мача на тима си, а украинката – 23 точки, 6 борби и 3 асистенции в срещата на своя. Така и двете имат коефициент на полезност от 27.

Най-добър шести играч е Хуанита Уорд от "Левски". Влизайки от пейката, за 26 минути на терена тя се отчете със 17 точки, 7 борби и 3 блока за коефициент 17.

Най-добър реализатор в кръга е и най-полезната Вера Перостийска, която вкара 32 точки. И в тази класация я следва Ейдриен Джонсън със своите 31 точки.

Перостийска е на върха и в класацията по овладени борби, след като хвана 17. Втора тук е Ан Фаръл, която записа 15 борби.

Попадналата в Топ 5 Вероника Джикова регистрира най-много асистенции в кръга – 9. След нея с по 8 пък са Силвия Пеева от Нефтохимик 2010 и най-полезната Вера Перостийска.

Първа по откраднати топки е Еми Ушагелова от Рилски спортист. Тя пресече 4 атаки на съперника, а с по три завършиха Нели Пашева от Славия и Радослава Бъчварова от "Левски".

На върха в класацията по блокове е най-добрата резерва Хуанита Уорд, която заби 3.