С нов треньор и пет попълнения стартира предсезонната подготовка на представителния тим на БК Черноморец. В спортна зала „Бойчо Брънзов” 11 баскетболисти, водени от новия си треньор Йордан Колев, провеждат занимания.

Както вече е известно, асистентът на националния селекционер Любомир Минчев в мъжкия баскетболен отбор – Йордан Колев смени ЦСКА с БК Черноморец.

Новият наставник пристига в Бургас с няколко момчета, с които е работил при "червените", които вече нямат мъжки баскетбол. Това са Робърт Илиев, Георги Кендеров и Ангел Димитров. Поради здравословни причини на по-късен етап ще се присъединят още двама баскетболисти, съобщи за "Бургас нюз" Йордан Колев. Това са Александър Ангелов и Анди Франсис, който обаче ще остане клай морето до Нова година. След като ЦСКА прекрати дейността си в мъжката „А” група поради финансови причини, заедно със своя треньор те са приели поканата на председателя на БК Черноморец Васил Стоянов да станат част от тима.

В състава има 22-годишен украинец, привлечени са и Паулин Жардим, играл последно в Академик (Пловдив) и Кирил Кирилов от Академик (Благоевград). От Бургас засега със сигурност има само две момчета – Стоянов и юношата на БК Делфин Николай Георгиев.

„В ЦСКА предварително заплануваният проект не можа да се осъществи по финансови причини, а момчетата, които преминаха в мъжката възраст и трябваше да подпишат договори с клуба, нямаше къде да продължат. В Бургас, в лицето на Васил Стоянов, потърсиха мен и момчетата най-вече и беше въпрос на време дали те искат да станат част от Черноморец. Надявам се да поставим основата, върху която да се надгражда, и да се върне нивото на бургаския баскетбол, такова, каквото го знаем преди години”, каза Йордан Колев.

Опитни и водещи играчи в състава няма да има. Основното ядро на отбора ще бъдат именно баскетболистите на ЦСКА. В движение ще се търси център.