Треньорът на Лукойл Нефтохимик Петко Маринов остана доволен от демонстрираното желание на баскетболистките си в 1/2-финала за Купата на България срещу "Левски", спечелен с 64:58. Спецът обаче отбеляза, че тимът е направил доста елементарни грешки.

"Двата отбора са равностойни. Казах на момичетата, че противникът е много силен. Извършихме доста технически и тактически грешки. Такива щуротии не бяхме правили от доста време. Подавахме топката в ръцете на противника и допускахме лесни грешки", заяви Маринов след класирането на финала.

"През последните 2 години Купата беше слабото ни място и съм доволен, че успяхме да преминем през полуфиналите. След загубата в София се опитах да повдигна момичетата емоционално. Въпреки това обаче извършвахме доста грешки. Нямам предпочитания за съперник на финала. И двата възможни противника са силни. Знаете колко опитен е отборът на Монтана 2003, а също така той е и домакин. Ако искаме да спечелим Купата не трябва да играем като днес и като второто полувреме на мача в София", добави пред bgbasket Петко Маринов.

"Доволен съм от желанието, което демонстрираха момичетата днес, но не и играта, тъй като имаше много грешки", каза още Маринов. /БЛИЦ