Треньорът на Лукойл Нефтохимик Петко Маринов не бе на себе си от огорчение след инфарктната загуба от Дунав с 81:89 в шампионатния мач в Русе.

"Толкова разочарован, колкото ме намирате в момента, никога досега не съм се чувствал. Никога! Губил съм мачове, губил съм финали, губил съм тежки битки, губил съм първенства, но така разочарован, както съм сега, никога не съм бил. Ужасно съм афектиран и ми минават всякакви мисли през главата. Трябва да премисля нещата", изповяда се пред bgbasket дългогодишният селекционер на мъжкия национален отбор.

Емоциите и горчилката до толкова бяха превзели душата на Петко Маринов, че той изрече още по-тежки думи: "Ако трябва, ще си ходя, но не мога да търпя подобно поведение. Аз не съм грандоман, че да продължавам да си мълча и да се правя, че нищо не се е случило. Страшно съм разочарован, може би в момента е по-добре да спра да говоря, защото мога да изрека още по-тежки думи, а не ми е това целта. Моля ви, разберете ме", сподели в емоционално интервю Маринов минути след края на двубоя в зала "Дунав".

И болката на треньора със сигурност е основателна. Неговият отбор пропиля граденото в продължение на 35 минути на терена, позволявайки на Дунав да спечели срещата пет минути преди сирената.

"Щом и сега, когато хванахме Дунав по бели гащи, можахме да се подиграем сами със себе си, значи положението не е добре. Пет минути за толкова много глупости от наша страна. Крадоха ни от ръцете топката. Мятахме я в аут, правихме крачки, какво ли не направихме от липса на елементарна тактическа мисъл. Все пак няма да се предам. Не съм човек, който се предава. Остават ни 2 мача до края на редовния сезон и имаме шансове да станем първи. Ще се опитаме да го направим", завърши Маринов. /БЛИЦ