След три купи на България, пет шампионски титли, четири вице и един комплект бронзови медала Петко Маринов се оттегли от поста старши треньор на баскетболния Нефтохимик 2010. Специалистът беше начело на дамския тим от 2004 г., а сега го заменя помощникът му в тима Цветан Петков.
  
През миналия сезон в Националната баскетболна лига за първи път от толкова години насам бургаският отбор отпадна за купата на страната на четвъртфинала и не успя да се класира в първата тройка на България. Разочарован от слабото представяне на тима още тогава Маринов заяви, че ще се оттегли от поста старши треньор. След разговор с Валентин Златев баскетболната ни легенда получи предложението да остане на работа в клуба, но на поста спортно-технически директор на Нефтохимик 2010.

БЛИЦ припомня, че Петко Маринов и Цветан Петков работиха в тандем от 2008 година. Петков е родом от Ботевград, където е играл за Балкан. Завършва баскетбол в НСА и работи като треньор с подрастващи формации от родния клуб. Преди да дойде в Бургас, тренираше отбори от школата на Сити Юнивърсити.