Първа тренировка с мъжкия баскетболен тим на "Левски" направи новото попълнение Венцислав Петков. Младият плеймейкър ще подсили "сините" за остатъка от първенството.

Петков идва от Дунав 2007, където игра през сезона в "А" група. С русенци той бе непобедим, а за 20 мача в първенството записа средно по 18.2 точки, 7.0 асистенции и 6.0 борби. Във финалната четворка за Купата на БФБ в два мача Петков се отчете със средно по 16.0 точки, 10.0 асистенции и 7.5 борби, а след това бе определен и за Най-полезен играч. Преди дни той бе част и от отбора на Овергаз, който взе участие във финалите на Младежката лига, където Петков попадна и в идеалната петица.

"Чувствам се идеално. Надявам се да се представя добре и да помогна на "Левски". Ще тренирам с много качествени баскетболисти и се надявам да напредвам и да се развивам все повече. Мисля, че съм готов да играя в лигата. Ще направя всичко възможно да се представя добре. По време на престоя в Дунав 2007 бяхме се събрали много млади и перспективни момчета, които работехме здраво в тренировките и успяхме да израстнем. Наистина тренирахме много и това ни помогна да бием всички отбори", сподели пред bgbasket Венци Петков след края на тренировката с "Левски".

Във вторник "сините" гостуват в Самоков на Рилски спортист и се очаква новият плеймейкър на тима да дебютира именно в "Арена Самоков". /БЛИЦ