Черноморец записа втората си победа за сезона в НБЛ, след като се наложи над Спартак (Плевен) като домакин с 95:82. Въпреки силното начало на гостите, баскетболистите на Дечо Коешинов обърнаха играта и след добро второ полувреме успяха да стигнат до успеха. Победата е втора за "акулите", като те имат и 4 загуби. Спартак пък остава на дъното във временното класиране с победа и 5 поражения.

През първите минута и половина на срещата двата отбора направиха по няколко бързи стрелби, като Спартак поведе с резултат 6-3. Последваха нови силни атаки за гостите, които излязоха с 6 точки напред при 12-6. Скоро след това звездата на домакините Прийст Лодърдейл наниза няколко коша, за да доближи тима си на 5 точки от съперника при 10-15. Гостите обаче бяха силни и бързо направиха преднината си двуцифрена – 21-11. Тогава "акулите" отново реагираха адекватно, а малко след това разликата бе намалена до 4 точки за 20-24, което беше и резултатът след първата десетка.

Отборите започнаха следващата част с доста опити от тройката, а разликата в полза на Спартак отново стана 10 точки. Пи Ел беше много стабилен под коша, а малко преди средата на десетката Черноморец записа страхотна серия от 11-1 в своя полза, за да изравни резултата при 31-31, пише bgbasket. След размяна на кошове Спартак отново излезе малко напред за 37-35. Отборите продължиха с оспорваната игра, а 2 минути преди почивката таблото показваше ново равенство – 39-39. Домакините бяха по-добрият тим на терена до края на полувремето и успяха да излязат с 4 точки напред - 47-43.

Второто полувреме започна с размяна на по един кош за двата тима, след което Димитър Рошманов наниза тройка за Черноморец, която изведе отбора му със 7 точки напред – 52-45. След страхотна игра на Прийст Лодърдейл и Симеон Найденов в следващите атаки "акулите" успяха да се откъснат още напред за 54-45. В средата на третата четвърт Черноморец направи аванса си двуцифрен при 58-47. Гостите от Плевен продължаваха да се борят, но домакините бяха силни и успяха да запазят преднината си, която отново беше 10 точки при 62-52. В последните минути на десетката баскетболистите на Дечо Коешинов продължаваха със силната игра и увеличиха разликата в своя полза още малко за 69-55. След 30 минути на терена бургазлии водеха с 12 точки при резултат 74-62.

В началото на последните 10 минути гостите правеха всичко възможно да стопят дефицита си, но Черноморец беше стабилен и поддържаше аванса си. Точно 6 минути преди финалната сирена на срещата отборът водеше със 79-67, а Лодърдейл продължаваше да контролира случващото се под двата коша. В средата на частта отборите извършиха по няколко грешки, а Черноморец беше все по-близо до успеха. В крайна сметка до края на мача не се случи нищо изненадващо, а "акулите" запазиха разликата, за да победят с 95-82.

В следващия кръг от НБЛ Черноморец ще бъде гост на Ямбол в търсене на третата си победа, а Спартак ще има тежко домакинство на "Левски". И двете срещи са на 27 ноември (събота) от 18:00 часа. /БЛИЦ